Pölseland

Så sitter man här, härligt trött och sliten efter nästan 12 timmars arbetsdag. Skönt faktiskt, att vara riktigt fysiskt utmattad!

Dagen började kl 06.00, när jag något motsträvig hasade mig upp ur sängen, med Mikaela hack i häl (eller var det tvärt om?). Mockade hela 5 boxar (vilket vi gör två gånger i veckan), och fixade lite allmänt. Var färdiga med allt vid 7, så då blev det en macka och sen red jag Ofelia. Det gick inte alls bra, och jag red som en kratta, så jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon!

Frukost vid 9, och sen har det mest varit att göra iordning och rida fram hästar åt Mette. Har klippt Nintendo idag, och jag trodde aldrig att alla småhår skulle försvinna från min kropp! Mette ville ha honom helrakad, dvs hela kroppen, huvudet och benen = mycket småhår.

Jag trivs i varje fall jättebra här i Pölseland, och vi får väl se om jag kommer tillbaka efter den 7e :)

Ser fram emot tävlingar i Köpenhamn  torsdag - söndag, och hoppas på ett alldeles särskilt besök.. :)

long time, no see

Yeekes, vad det har hänt mycket!

Förra veckan var helt fantastiskt rolig, med firande av Vickans 20-årsdag på Skara sommarland med Gubben och Smarmy (för en närmre beskrivning hänvisar jag till vixter.blogg.se) och dessutom har det ju varit Falsterbo!

Falsterbo i år var helt grymt. Jag och Karro börjar ha som tradition att åka ihop, och så blev fallet även detta år. 06.00 rullade bilen ifrån hylteskogarna, och efter en hel del kaos på vägen ner ( tex ett stängt McDonalds, en övertrött Johanna och ca en halvtimmes cruising i Rosengård innan vi hittade rätt) så kom vi fram. Lägret var en mini-plönninge-camp, med mig och karro, lollo & annie, Kitte, Martin & Natalie samt Hanna och Tessy. Trevligt värre!  Magnusson, Roupé-bröderna och Jakobsson med Co hade parkerat husbilen i närheten, så där fick vi både mat och grogg om vart annat. :) 
Dagarna var fyllda med häst, ganska lite arbete, mycket öl och lite sömn. Kort sammanfattat en superrolig helg!

På söndagen mötte jag och Karro upp med Mikaela, och sedan hoppade jag in i hennes (eller ja, min) bil och vi for till Danmark.
De vi är hos heter Martin Schougaard och Mette Hendriksen (Stald Mak), och dom är hur roliga som helst! Gården ligger precis utanför Silkeborg, och rymmer bl a ett stort ridhus, Mettes och Martins lägenhet, hästskötarnas avdelning med rum, kök och vardagsrum, Mettes och Martins stallar samt ett djursjukhus som Martins pappa driver.


Det blev inte så mycket lugn och ro för att lära sig arbetsrutinerna, utan på tisdag kväll åkte vi direkt på tävling, och vi kom hem idag. Fullt ös! Det har gått sådär på tävlingen, Mette är jättemissnöjd med sin ridning, och det har varit en del otursgrejer med tappade skor etc.

Nåväl, på torsdag är det dags för nya tag, och då styrs lastbilen mot Köpenhamn i stället. Mycket trevligt! Jag hörde dessutom att det pratades något om Tivoli på lördag kväll, vilket inte låter helt fel...


Nu ska jag dock krypa i säng, efter några hårda dagar och Martins försök att fylla mig och Mikaela igår på ryttarfesten (något han lyckades bra med) så är man ganska sliten. Bilder kommer när kameran är fixad!


oh, vilket underbart väder...

Det regnar ungefär 5 liter i minuten, himlen är svartare än min lillebrors själ och dessutom är det kallt som fan. Roligt att vakna till denna underbara dag!

Helgen har varit lika bra som vanligt, med film- och kinamatskväll i fredags för att på lördagen dra till sigges där det var betydligt mer liv och rörelse :)

Dock har min kära Vixter fått lunginflammation, så hon kunde inte följa med.

Veckan som kommer lär inte heller bli så lugn.

Tisdag-torsdag är det ett födelsedagsbarn som kommer firas stenhårt, torsdag em kommer ägnas åt att packa inför Falsterbo och Danmark.
Fredag morgon bär det av till Falsterbo med min kära kompanjon Karro aka. Larsa, där vi stannar till söndag.
På söndag kommer Mikaela och hämtar mig, och sen bär det av till Danmark i några veckor.


Fullt ös, medvetslös!


Idag ska jag städa lägenheten, börja packa lite smått inför morgondagen och sedan hinna med en runda till Lager 157. Alltid är det nåt som ska göras :)


Fredag!

Oh vilken bra dag!

Gårdagen var lite kaotisk, ivf senare delen på dygnet, haha. Dock är jag stolt över att jag lyckades köra vägkanter med putsen efter traktorn, utan att förstöra nånting! heja mig!
Dessutom har jag fått jobb i Danmark, och jag åker dit direkt efter Falsterbo :D

Senare på kvällen kom dock ett bakslag när jag hämtade min kära bror i Burseryd, ochv i var  på väg hem. Hemma vid huset stod det en stor älg, och bonde som man är ville man ju ta sig en närmare titt. Ett bestlut som skulle visa sig vara mindre bra.

Jag svängde ner på en sidoväg, och när jag skulle svänga ut så att jag fick lamporna över åkern tänkte jag glatt 'Vilken tur att jag körde här med putsen innan, så jag vet hur långt det är till dikeskanten/stenkanten'. Ganska exakt i det ögonblicket jag tformulerade dom tankarna så dunkade det till i hela bilen, och vi stod på tre hjul istället för fyra. Och inte kom vi loss heller, trots att min tappre bror puttade i brännässlorna :)

I morse kl 8 kom Niklas och hjälpte mig dra loss bilen, haha.

Idag har dock varit en bra dag, för jag har fått beskedet att jag har kommit in i Lund!  Så om dryga månaden är det dags att flytta ned :D
just nu befinner jag mig på Busfabriken i Halmstad med mina kusiner, och jag tog en paus vid datorn.. Dock verkar det som att det är dags att bege sig igen :)

Onsdag

Du lever bara en gång och den gången är nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det är du
Du lever bara en gång och den gången är nu
Finns bara en som vet hur du ska leva och det är du

Så sant som det är skrivet! Och sjunget. haha.

Gårdagen var faktiskt en mycket annorlunda dag. Det gick nämligen otroligt många timmar mellan att jag och vickan träffades, eftersom vi inte sågs alls. Förvånad?
Det är jag med.

Måndag kväll spenderades hos Korpral Kalsong, där han och Vickan lagat mat och gjort paj. Även Nanna joinade så småningom, och kvällen bestod av dåliga skämt, film och god mat. Lyckat!
Dagens schema är inte speciellt fulltecknat, utan verkar bli hyfsat avkopplande, eventuellt sätter mor mig på att rensa land, men det får jag väl stå ut med då, haha.
Ciao!

måndag?

jag känner att det här skrivandet har varit lite sporadiskt.. Nåväl!

Helgen har varit helt fantastiskt rolig!

I fredags var det fullt semesterfirande som sagt, med första anhalten i Löbbo, och därefter Smålandsstenar. Mycket trevligt med mycket folk!

På lördagen begav jag och Vickan oss till halmstad och Bogis, för att så småningom bli lite salongsberusade.
Vid 4-tiden öppnades första cidern på After Beachen på Tylöhus, och när vi raglade därifrån vid halv 6 hade både sol, sång och alkohol gjort sitt.
Efter ett tag åkte vi in till den stora staden, där vi träffade en hel del diffust folk, b la Max & co, Gustav, Andrei och Rickard samt John och Bella. Skaran utökades med ett antal personer, och vi fortsatte att häva som om vi vore vana vid drickat. Kanske ingen lögn.
Efter mys på Bulls, kvällsmat på La Cocaracha (tack för pommesen i ögat Pontus, det var skönt!), mohitos på Morfars och lite skakarumpa på Moon begav vi oss hemåt. Ett bad hann vi också med på nattkvisten, och det var riktigt svalkande (ivf upp till knäna, längre gick jag inte i)

Idag har det varit väldigt lugnt, med uppstigning vid halv 11. P-A såg något oroad ut när jag rasade ner för stegen till loftet, men jag förklarade lugnt och sansat att jag faktiskt ser såhär förskräcklig ut på morgonen. Ingen lögn!

Efter lunch på Donken begav vi oss hemåt, och i Smålandsstenar höll vi på att drunkna. Brunnarna var något översvämmade och det stod ca 3 dm vatten över vägen. Det regnade ju ganska bra, så jag slipper nog tvätta bilen trots allt :)

Även kvällen har varit trevlig, med trevligt (dock rivigt) sällskap.

Nu - sängen!

Bloggfanatikern

Ey, bloggfanatikern! - Nä, inte du :)

Och verkligen inte jag!
Vem orkar blogga när det är varmt och klibbigt ute?

Veckan har haft en hel del intressanta inslag i sin annars gråa (dock soliga) vardag. Igår var jag och min sämre hälft Vickan på fotboll i Hillerstorp. Pojkarna gjorde inte så bra ifrån sig, men dom var ju söta ivf :)
Det har varit en del glass inblandat, en del bad och en hel del annat också faktiskt.

Ikväll är det Smålandsstenars berömda semesterfest, som går ut på att så många vuxna som möjligt ska bli så laddade de bara kan. Dom brukar lyckas bra, så varför inte detta år?
Jag och familjen ska till Löbbo först dock, sen glider jag nog vidare in till centrum och folksamlingen.
Imorgon är det Halmstad som står på schemat, med Vickan och Bogis. Vi hoppas på festligheter där också, vilket nog inte är helt otroligt......

RSS 2.0