ÄNTLIGEN 18!

Grattis till mig :D

lördag.. natt

haha,, idag har jag och elsa skjutit pistol. God, we're good!

Här händer en massa saker hela tiden, och jag ´har varken orken eller tiden att skriva om det just nu. :P

Jag hänvisar intresserade till resdagboken.se  alias= Johanna.Elsa


Fredag

Jeekes, nu är jag helt slut. Klockan är typ halv 3 här, och vi ska upp om 5 timmar. Snark. Men det har varit mysigt idag :)

I morse låg vi vid poolen i typ 3 timmar, sen åkte vi och åt, sen var vi med Nick 'acrossthehighway', och nu har vi flummat omkring med pojkarna, mest Philip och Zack. haha, dom är roliga ;D

Imorgon är det parade, och dom ville först att vi skulle vara med i paraden, dvs åka runt på ett biltak och vinka till alla som tittar på. Kanske inte. haha.

nighty!

Torsdag

Klockan är 11. Och jag är helt slut. Man har nog inte kommit över jetlagen riktigt än.

Idag har vi varit och shoppat i Victoria, vi orkade inte åka till San Antonio :) Jag köpte en jättefin väska, fina underkläder från DKNY och en jättesöt ring. Yey.

Imorgon ska vi kanske ut till ranchen igen, om det är alltför varmt kanske vi stannar hemma vid poolen. Och om det regnar åker vi nog och shoppar, haha.

Jag saknar er där hemma! Idag åker vi hem om exakt två veckor. Man både vill och inte vill.



Lilleman med blommor i manen :)

Wednesday

Idag försov vi oss. Haha, så det blev ingen frukostdejt med engelsmannen Ed. Det blir kareokekväll ikväll istället :)

Idag har vi varit ute på ranchen igen, och jag har ridit Little Man som vanligt :D Han är söte han.

det har faktiskt inte hänt så mycket idag. Det har regnat för första gången sen vi kom hit. Det var väl typ det.
Imorgon ska vi till San Antonio och shoppa. NICE :D

Jag är väldigt trött, och funderar på att sova en timme. Bye.

Rockport!

Idag har jag, elsa och Jackie varit i Rockport :D Det är en liten stad som ligger på Texas östkust.
På vägen dit stannade vi i nån liten stad och shoppade. Jackie köpte två tröjor och ett par jeans, och jag och Elsa köpte två jättefina armband där det står 'A friend loves at all time'.
När vi kom fram till Rockport åkte vi till Mr. Dan Hughes syster June, och hon visade oss sitt nya hus. En otroligt charmerande dam!

Sedan åkte vi vidare till ett museum, för att efter det åka runt och kolla på en del helt fantastiska 'sommarvillor', och en del lite mindre fantastiska sådana.
När nyfikenheten lämnat oss åkte vi till en Mall och handlade. Jag och elsa (eller jag iaf...) har på det senaste blivit besatta av våra tänder, eftersom alla här har så vita tänder. Så nu har vi köpt en massa tandsaker. Brabra! Dom hade även John Frieda produkter för typ 40 kr!
När vi shoppat klart så åkte vi till Jackie och Hiltons sommarhus, och sedan åkte vi till en restaurang för att sedan åka hem.


Gårdagen var lugn, vi låg mest vid poolen och slappade. På kvällen var vi och åt middag med Mr. Hughes och lite folk som arbetade åt honom, bland annat en mycket trevlig engelsman. Vi europeer paktade ihop oss mot amerikanarna, och vi hade en jättetrevlig kväll :D
Imorgon ska jag och elsa till Mr. Hughes kontor och äta frukost med vår trevlige engelsman (som heter Ed).
Breakfasttacos har vi inte i sverige, men det är faktiskt mycket bättre än vad man kan tro, believe me!

Nu är det dags att krypa i säng, jag är helt slut. Hoppas alla där hemma har det bra, t om du Vickan :)


Back in Beeville!

Nu har vi kommit tillbaka till Beeville :)

Helgen har varit så himla rolig! Alla är hur mysiga och vänliga som helst (en del lite väl vänliga dock...), och vi har fått ungefär 2000 frågor, och alla svar har följts med ett 'AWESOME'.

Det är så mycket kul som har hänt, så jag vet inte riktigt hur jag ska få ner allting.
Igår blev det aldrig Betahouse, dom skulle till krogen och dit ville inte vi. Så då åkte vi till Cassers (?). Det var ett ENORMT hus, med en ENORM pool och hur fint som helst. Där bodde tre studenter. Deras föräldrar byggde helt enkelt ett litet hus till dom när dom började College. Helt sjukt.
Iaf, där hade dom en inhyrd bartender och det var hur mycket folk som helst, så det var kul :D I Texas dansar dom inte på sina fester, så vi försökte få igång dom, men det gick väl sådär. Det gick bättre i fredags, haha.
Vi var inte hemma förrän 04.30 i morse, och 10.30 kom Keleigh och Stuart och hämtade oss. Det blev inte så många timmars sömn, men det gick bra ändå, vi sov en hel del i bilen på vägen hem.

Denna veckan kommer vara ganska lugn, vi ska inte ut till ranchen förrän på onsdag när Chandra kommer. Imorn blir det nog att ta det lugnt, och på tisdag blir det big shopping i San Antonio :D



still at college..

Efter en ganska tung morgon, kul dag och en grym fotbollsmatch ar man ganska slut.
Vi vaknade typ vid 11, och da hade min och elsas luftmadrass skjunkit ihop en hel del, haha. Sen kakade vi lite frulle, for att sedan gora oss iordning for the footballgame.
Att dom ar ganska storda har i Texas har vi redan upptackt, men att de kunde vara annu varre hade vi ingen aning om, haha. Vi hade jattebra platser, och vi var med pa tv flera ganger :) Vi holl ocksa pa att do av varmeslag, for det var SAHAR varmt.
Och alla bara skrattade at oss som vanligt, for enligt dom ar detta svalt. Det ar klart, det ar ju bara 25 grader.. puh..
Vi traffade nagra av killarna fran igar ocksa, och det var ganska festligt, haha.

Vi orkade inte se hela matchen, utan vi akte och at pa Whataburger istallet. Jag, elsie, kristin, Cat och Katie har suttit och diskuterat skillnader i vara kulturer o sadar, och det ar verkligen stor skillnad med vissa grejer. Jeekes.

Snart ar det dags att hoppa in i duschen, vi ska traffa Keleigh och Stuart om 2 timmar. Ikvall blir det utgang igen, och da ska vi till Betahouse, igar var vi pa Fiji. Deft ar sa haftigt att dom har 'clubs', Kristin och Cat bor i Tri Delta, och det finns hur manga som helst. Det ar precis som i American Pie!

Party ala american pie!

haha, nu ahr vi festat ala american pie, och det var hur kul som heldt. har ar klockan 02.50, sa vi ar ganska trotta. Collegefolk i texas ar asroliga, haha.
Update tomorrow!

Brownies!

Vi börjar verkligen bli bruna 8)
Lite iaf...

Idag har vi varit ute på ranchen igen, med Joe och Chandra. Vi har ridit hela förmiddagen, och det har varit den bästa dagen hittills :D

Jag och Lilleman kommer verkligen bra överens, i love that horse!
Han är verkligen världens goaste :) Nästan lika härlig som Ofelia.

Nu har vi jättebråttom och ska göra oss i ordning, Keleigh kommer om 20 minuter och hämtar oss. Jag, Elsa och William ska åka med henne till Kristins college idag, och sen ska vi vara där hela helgen :D Även Kristins äldre bröder kommer vara där, så det blir nog skoj...
Imorn är det äkta collegefootball, och nu är vi ju lite uppvärmda tack vare Nicholas match igår. Great!

Jag vet inte om vi kommer kunna uppdatera något under helgen, vi tar nog inte med våra datorer. Men vi hittar nog nåt internetcafé eller nåt :) Ha det bra där hemma allihopa! Jag saknar er, vissa mer än andra.



puss och kram

..

Nu har vi kommit hem från the footballgame, och det var jätteroligt :D
Vi har på nåt sätt blivit berömda, så alla vet vilka the swedish girls are. Jag har dock inte klurat ut om det är bra eller dåligt än, haha.

Vi har fått jättefina tröjor också, och Nicholas (nummer 65) tyckte vi var jättepinsamma när vi skrek på honom, och tog kort och grejer, haha.

Har fortfarande inte kommit ur jetlagen, så man känner sig lite småseg, trots att klockan bara är 10 på kvällen här..


aloha!

Nu är det morgon på den tredje dagen vi är här i Texas. Klockan är 05.55 och vi är ganska trötta.

Igår var vi ute på ranchen för första gången, och det var jätteroligt :D De hade tagit dit en coach till oss, Chandra, som var hur gullig som helst. Vi fick också hjälp av två riktiga cowboys som hette Keith och Joe som också var jättemysiga.
Jag fick rida en liten fux som hette Little Man, och Elsa red en annan fux som hette Chestnut.

Vi var ute på en långtur på ungefär 3 timmar, och det känns i baken vill jag lova. Usch, hemska sadlar, tack gode gud för dressyrsadlar, haha.

Häromdagen hade de frysmärkt småbebisarna (leler ja.. dom var väl typ 3 eller nåt) så nu var det dags att namnge dem, vilket blev min, elsas och Chandras uppgift. För att jävlas lite med cowboysen så gav vi alla 7 svenska namn som dom knappt kunde uttala :)

När vi kom hem på kvällen tog vi det ganska lugnt, och sen åkte vi med William, Phillip och Nicholas in till the big city Beeville och käkade. Jag har svårt att förstå hur många snabbmatsställen det kan finnas i en enda liten stad 8)

Idag ska vi till en annan ranch och driva boskap, och det ska bli grymt.  Förhoppningsvis är vi hemma ganska tidigt så att vi hinner shoppa lite i em :D



Little Man :)


rise and shine!

Nu har vi sovit andra natten här, och Hilton var precis och väckte oss.
Gårdagen var heelt sjuk. Vi sköt med maskingevär, och elsa som aldrig någonsin skjutit förr debuterade med ett maskingevär just. Haha, så jävla grymt.

Vi fick även världens största kvällsmatsportion, vi åkte en massa fyrhjuling och fick låna deras söta lilla golfbil upp till vårt hus, som ligger hela 50 meter längre bort :) Jag lyckades backa in i ett träd, men det var lugnt, haha.

Idag ska vi ut till ranchen och rida, och sen ikväll skulle vi nog gå på bio med William, Phillip och Nicholas. skoj skoj :)


omg!

nu har vi införskaffat hattar, boots och skärp :D
Jag älskar det här stället. Alla är hur goa som helst, och Jackie är underbar!

Jag tycker alla som kan ska skaffa Skype på skype.se  sedan är det bara att lägga till mig; johannaclaesson1


Och glöm inte kommentera vår resdagbok :D


:D

Som sagt, nu är vi äntligen framme! Efter nästan ett dygns resa så har vi överträffat oss själva och lyckats ta oss hit.

Nick och Jackie, samt deras son Nicholas hämtade oss igår på flygplatsen, och även om vi sprang omkring och letade efter varandra ett bra tag, så hittade vi varandra till slut :)
Resan hem var ganska lång, men Jackie hade inga problem med att få konversationen att flyta, och vi är ju också ganska pratglada, så det gick fint :D
Elsa höll dock på att dö när Nicholas berättade att det finns vild'katter' som väger typ 50 pound här..
När vi kom fram undrade Jackie om vi inte ville ha nåt att äta, så då åkte vi till Whataburger och köpte varsin hamburgare. De läsken vi fick till var typ storlek XL i Sverige, men här var de bara Medium, haha.
Vi hade tänkt oss mer.. en macka kanske?

Stugan vi bor i är jättemysig, vi har ca 10 meter till deras privata pool, och ca 10 meter till basketplanen. Idag är det nog 20-25 grader varmt, men igår när vi kom fram var det ännu varmare :D
Om Jackie får bestämma blir det nog shopping idag, imorgon ska vi rida för första gången ^^


Texas, BEEVILLE :D

Nu är vi framme!

Här är klockan 23.45, hemma är hon 06.45. Man känner sig lite sliten, så uppdatering kommer imorgon!
Nu är det sängen som gäller ^^

ATLANTA

Nu är vi framme i Atlanta och har gått igenom alla securitycontrols och grejer, så nu sitter vi uppkopplade på vår gate ^^

Alla här har varit jättetrevliga hittills, och dom driver med oss hela tiden för att vi är svenskar, haha. Dom bara skrattar och skakar lite på huvudet :D

Nu har vi några timmar på oss innan planet till San Antonio lyfter, så vi ska fika lite och se om vi hittar något skoj att shoppa kanske.. hehe

Texas, here we come!

Nu är det endast 5½ timme kvar tills vi lämnar huset och drar oss ner mot köpenhamn. Vårt plan lyfter vid 11, och sen är det so long Sweden! :D

Resedagboken: Johanna.Elsa för de som är intresserade.

oh boy
you make me feel so
oh boy
you really turn me
on boy
and I don´t know what to do
I really really want..

..make me swirl
like a tiny little pearl
I will patiently wait
until you´re done
with this other girl
and I don´t care
about your so damn good excuses
cus they turn me on
yeah they turn me strong, they turn me on, you know how to light my fuses

wedding is over..

och dom var SÅ fina! Helt underbart :D  Det var en jättemysig dag, och farligt god mat. Yummie. På kvällen var Fredrik kung med gitarren, hans version av Bamse är oförglömlig!

Marcus och Jocke gjorde ett kanonbra jobb som Toastmasters, applåder till er.

Vi hade tänkt fortsätta till Gisleparken efteråt, men det sket sig. Alla var ganska trötta och slitna, så det var kanske tur.

Såhär fina var Frida och Niklas..

Och såhär fina var dom när jag och Vickan har varit framme, och gett dem varsitt självportträtt som överraskning nu på morgonen :)



Dessutom börjar jag få en fruktansvärd RESFEBER!


BRÖLLOP

Om 30 minuter kommer vickan hit och ska börja fixa med mitt hår :D Hoppas hon kan tämja det, jag har aldrig riktigt lyckats.

För Niklas och Fridas skull hoppas jag att det kommer bli en underbar dag, som dom kommer minnas som den bästa dagen i deras liv.
Egentligen har jag inte känt någon av dem så länge, men Niklas har blivit som min 'storebror'. Grabben man kan ringa till om man behöver hjälp, är nyfiken på nåt eller bara vill prata bort en halvtimme.
Denna sommaren har det blivit en hel del älg-och-vildsvins-rundor på kvällarna, hög spänning när han sköt sin första gris, hysteri hos mig och lugn hos honom när jag sköt min första gris. Dans på borden, fyllekubb i trädgården och en massa annat roligt :D Glassgubbarna har legat risigt till, och jag vet inte hur många gånger vi har fått leta efter fylle-martin när han villat bort sig. haha :D

Frida fick man som på köpet tack vare Niklas, och tur var väl det, för vänner kan man aldrig få nog av!


Jag tror inte ni kommer läsa det här, men anyway så önskar jag er all lycka och att det snart kommer en liten bebis som jag kan köpa en massa kläder åt. hehe.

jävla dagjävel

Fyfan vilken dryg jävla dag. Nyp mig i armen och säg att det bara var en mardröm.


Allt hade varit så mycket enklare utan känslor. Då hade man kunnat betrakta världen utifrån på ett helt annat sätt, och sluppit sätta sig själv i jobbiga situationer när känslorna tar överhand. Fuck.

Beyond Fashion

bara 3 dagar kvar till The United States of America! ååh, jag känner bara hur tiden går fortfortfort och jag hinner inte riktigt med i svängarna. Men det blir nog bra med det ^^ Packning är det största problemet. Jag och Elsie har kommit fram till att vi nog kommer slänga väldigt mycket saker för att få plats med alla nya grejer vi tänker köpa. Vi är miljöbovar.

Imorgon är det bröllop, och det ska bli så mysigt. Det var typ 100 år sedan jag var på bröllop, så nu känns det som att det är dags igen. Mina fötter kommer göra ganska ont efter en dag i de skorna, men det blir nog bra det med, haha. Sen att en mycket snygg man kommer att vara mycket sexig i sin nya kostym och att jag kommer få svårt att hålla fingrarna i styr är ju ett annat problem. Farligt!
Det får bli silvertejp runt fingrarna. 'Jag lovar, det ÄR senaste modet!'

Min och Vickans 'bröllopspresent' till N&F kommer bli en succe, iaf om vi får bestämma, HAHA. Om inte annat har vi ju haft roligt satan. Mera sprayfärg idag!


Nu ska jag till min älskade Ofelia, rida ut en runda för sista gången och packa alla hennes saker. God i'm going to miss you.


tiden går ruskigt fort..

3 år går ruskigt fort. Separationsångesten är fruktansvärd. Vi som har haft så roligt tillsammans, jagat pedofiler, sprängt fram på åkrarna, hoppat stenmurar och stockar, busat i hagen, myst i boxen..

Inget gör en gladare än när ett yvigt ponnyhuvud kastas upp från gräset, spanar förväntansfullt och sedan sätter full fart mot grinden vid bara en liten vissling.
Ett hungrigt hummande när man kommer till stallet på morgonen som ,efter att överlyckligt kastat sig över havre-mineral-betforsblandningen, ska mysa och trycka upp mulen i ansiktet på en, ner över axeln och gärna kladda ner så mycket som möjligt. Och man låter det ske för att det är en kärleksgest.
När man väntar i startfållan på terrängen, och du håller på att explodera av iver. När funktionären räknar ner '3, 2, 1' och det räcker med att tänka att man ska lätta lite på tygeln och du kastar dig framåt med full fart, för att sekunden senare vara uppmärksam på minsta lilla önskemål. 
När man kommer i mål och jag lipar som en gris av allt adrenalin, och du bara står där, knappt andfådd och med en obekymrad blick, 'äh, det där var väl inget. En gång till?'
När man för 1000e gången tänker, 'dags att lägga av med ridningen' så räcker det med en blick, en puff eller 2 minuter i sadeln för att man ska idiotförklara sig själv och ändra uppfattning. 
När man galopperat på fälten så att snön har yrt, tårarna rinner av kyla och vind, och man känner sig fri som en fågel. Att man sedan fått frostskador på kinderna, snoret har blivit två okrossbara ispluggar i näsan och man har glömt hur det är med känsel i fingrar och tår så är man ändå lycklig. 
Eller dressyrpasset när allt har fungerat. Orden 'när två blir till en' har fått en helt annan innebörd, och allt bara flyter på.
När man i vanlig ordning är försenad till tävlingen. Man hinner knappt värma upp, och ändå ger du gärnet på banan och man blir placerad. Att man bara hunnit få i broddar i bakskorna, knappt hunnit knäppa kavajen och verkligen inte hunnit borsta av gruset från stövlarna betyder ingenting. Vi klarade det ju ändå.

  Du har betytt mer för mig än de flesta människor i mitt liv. Förlåt att jag sviker dig.




Harplinge again..

det var länge man hann vara borta, haha

RSS 2.0