LUND

Då är man skåning då!

Flytten ner gick alldeles utmärkt, och Sebastians föräldrar var jättesnälla och hjälpte mig att bära upp mina 6 väskor på rummet :)
Har fått i ordning det allra mesta, men galgarna räckte inte riktigt till, så jag fick 10 st av Maria idag, som hon inte behövde i affären.

Första dagen har varit något lite lätt kaotisk.
Kl. 09.10 rullade Silverpilen mot Lund, och en kvart senare var vi framme vid Universitetet. Vad vi inte visste var att vi skulle till andra sidan universitetsområdet, vilket innebar en promenad på ca 35 minuter, inklusive alla gånger jag gick fel.
När jag väl kom fram var allt frid och fröjd, och själva introduktionen gick kanon :) Det är bara jag och en tjej till som heter Ina som inte har pluggat på universitetet förr i vår klass, så det känns som att vi ligger lite efter alla andra, haha.

Det var ivf en fantastisk tur att jag träffade henne, eftersom att hon bor med sin familj utanför Lund, och gick gymnasiet inne i stan.
När jag skulle gå till bilen insåg jag nämligen att jag inte visste riktigt vart jag ställt den, haha.
Ina var jättesnäll och hjälpte mig dit, och imorgon ska vi käka lunch och försöka fixa våra nationsmedlemsskap och studentleg :D

Nu ska jag läsa igenom de första två kapitelna i 'Civilrätt', och sedan ska jag hänga upp alla kläder som inte fick plats igår :)
Därefter ska jag följa med Maria till hennes häst Kompis, och hon ska visa mig var hans grejer finns så jag kan börja rida när jag vill. Kanonkul! 5 toast av 5!


Tisdag

Herrejävlar vilken åktur jag fick mig idag.
Inte med bil, som man kanske kan tro, eller med motorcykel - utan med 3 bulldozers till hundar!

Optimistisk som man är tänkte jag att 'Ja, vilken bra idé att gå en långrunda med alla 3!'

Och det var en bra idé, ända tills rådjuret kom. Helt plötsligt var det inte lika kul längre.
I ungefär 300 km/h drog alla hundarna iväg genom skogen, med mig flygandes som en liten trasa efter. Jag skrattade och skrek om vartannat, jag kunde ju trots allt inte undgå att inse det något komiska i det hela. Haha.

Annars har dagen varit lugn, och jag har inte varit särskilt produktiv.
Fast jag har faktiskt bakat cupcakes, som till slut blev riktigt lyckade! Förutom att frostingen såg ut som hundbajs i början...
Wachtelhund? Nä, vattenhund!

Söndag

ÄNTLIGEN är boendet nere i Lund löst :D

Jag fick rummet jag var och kollade på, och det ligger strax utanför Staffanstorp, ca 15 minuter från Lund city. Huset är ca 200 kvm, 250 år gammalt och kommer hysa 4 st människor totalt. Jag, Marias son + flickvän (19 och 20 år) och en kille som heter Sebastian (ca 20 år). Son + flickvän har en egen del i huset och kommer bara använda vår tvättmaskin och torktumlare, och jag och den här Sebastian kommer dela ett stort badrum, ett enormt kök och tv-rum :)
Dessutom får jag rida Marias häst hur mycket och hur ofta jag vill, vilket jag tyckte var det bästa av allt. haha

Igår kväll var det grillning som stod på schemat, och jag, Vickan, Styve och Marcus begav oss och handlade för att sedan fortsätta färden hem till Niklas och Frida.
En mycket trevlig kväll, med fina groggar och god mat!

Det verkar som att det blir hyfsat väder idag, så ska nog ta en långrunda med hunden idag igen. Men först... en film och lite glass låter ju fint...


Fredag

Idag är den stora dagen. Dagen med Stort D.
Jag ska äntligen få reda på om jag får något boende i Lund.

Dock ska jag hämta min kära lillebror på Grännaskolan först, där han nu tillbringat sin första skolvecka. Trevligt att han går i storasysters fotspår med internat och allt, även om det är för att rulla polkagrisar och inte mocka hästskit...

I eftermiddag bär det som sagt av söderut igen, första stoppet är i Steninge, Halmstad, för att plocka upp Majsan. Senare blir det motorväg mot Lund, där jag ska kolla på två olika rum. Ett rum i ett 200 år gammalt hus på en gård, ca 1.5 mil från Lund, och ett rum i en 5a inne i centrum. Så får vi väl se vad som passar bäst :)
I text my baby on his phone,
Try to get his sexy body home
That's the way I wanna spend my day.
Got to find an alibi
Cause I don't wanna waste my time
I don't wanna feel distress
.

....

Nice legs , what time do they open?


saftig, god och dryyyg.

Saftig och god vet jag ju en, men helt klart dryg. Hård, kantig och dryg kanske? haha

Jag kan inte förstå att det inte ens är två veckor sen jag kom hem från pölseland, tiden har gått både sjukt fort och fantastiskt långsamt.

En hel del grejer har hänt, dock alldeles för mycket för att jag ska orka tråka ut er med det.. :)

Dock måste jag berätta att jag sköt mitt livs första rådjur igår, en liten bock, 6-taggare. Så då har man prickat av vildsvin och rådjur, bara hoppas på en fete-älg till hösten med :D Risk finns nog att det blir något rådjur till innan dess, och kanske också nån liten vildgris :)

Dagen har spenderats med Iaa, och delvis med Maja, i Strawtown på en shoppingrunda. Inte så mycket av nytto inhandlades, dess bättre fick jag en bra uppdatering på allt skvaller.
Dock har jag aldrig varit så trött som jag har varit ikväll, skulle kolla på en film och slocknade på direkten, suck.

När du frågar mig vad kärlek är
Om den har nån åldersgräns
Svarar jag att det betyder ingenting, bara vi är överens
Men när du frågar mig vad frihet är
om jag fått nån klarhet än
Så vet jag inte för jag ändrar mig och ändrar mig igen

oh pölseland, oh pölseland..

Bara en arbetsdag kvar, och sen är det hemfärd. Riktigt tråkigt att lämna allt folket här och alla hästarna, men samtidigt skönt att komma hem :) Vi får väl se vad som händer och utvecklas, men det hade varit riktigt roligt att kunna åka tillbaka hit igen!

Har fått reda på att lägenheten i Lund, som jag trodde vi hade bokat, är uthyrd till någon annan, så är det någon som vet om någon annan så bara tjoa! Det börjar ju dra ihop sig för en skåneflytt också, vilket ska bli riktigt spännande. Grymt kul med en ny stad!

Helgen som gått har varit rolig, och som sagt var det tävlingar i Köpenhamn som stått på schemat. Alla hästarna hoppade riktigt bra, och det var några som provred Margaux  på söndagen. Lördag kväll var det tivoli, och Martin komner för att säga hej-då till Mette innan han for till Afrika :)

Helgen som kommer är hyfsat späckad. Mor fyller år på fredag, och sen är det big-time logdans hemma hos oss på lördag :D Närmre 90 gäster kommer, livebandet kommer hålla folket i gång och god mat (och dricka) kommer att serveras - Kan det bli bättre?

Idag kom Roger och Pia till Silkeborg för att hälsa på Mikaela, så ikväll ska vi ut och äta på restaurang :)

många bollar i luften

Här händer så himla mycket!

I onsdags sa vi hej då till Veronica som har praktiserat på djursjukhuset på gåden, och som brukar rida en del hästar, för att hon ska åka till USA och praktisera i 2 månader. Resultatet blev en grillfest, mycket jägermeister, vin och vodka. Mikaela blev riktigt tankad och sjöng singstar, både tillsammans med Mette och helt solo. Hon kommer själv bara ihåg att hon sjöng 4 låtar, men det var nog närmare 10 :)  Hon var så söt när jag gick och lade mig, och hade somnat med headsetet på, datorn igång och Peter i andra änden. Haha, dessutom hade hon spytt ut genom fönstret på andra våningen, något som ivf Martin har haft väldigt roligt åt, haha.

Det bästa är nog dagen efter, vid frukosten, när vi något illamående försöker trycka i oss en macka efter attha jobbat 3 timmar. Martin bara 'Ni kunde ju sagt; Nej tack!'  Vilket vi försökte. Då hällde han bara upp ännu mer. haha.

Just nu sitter jag i sekretariatet på en tävlingsplats nära Köpenhamn. Igår var en bra dag, förutom att Caramia fick ett ganska tråkigt balltramp och trampade av sig skon. Annars hade vi 3 placeringar på 6 starter. Idag har det också gått OK, Margaux och Cabal har varit felfria, och Correon hade 1 ner. Snart ska Cabal gå 1.40, och ev är det några som ska provrida Margaux i em :)

Ikväll blir det Köpenhamn, och Tivoli. Förhoppningsvis en nyktrare tillställning än grillfesten i onsdags, hahaha.

Ciao!


RSS 2.0