Håll i hatten..

Herregud vad det blåser här på Öland! Annars är det kanonväder, och solen strålar från en klarblå himmel.

Igår hälsade vi på Arabesque och hennes hingstunge Alex, som var en riktig buse! Och hur söt som helst.. ;) 
Annars har tiden på Öland varit ganska lugn, med god mat här på Hotell Borgholm och mys med familjen.

Idag har vi haft sightseeing på ön, där bl a Långe Jan har besökts, och nån borg. Dessvärre öppnade inte någon av dem förrän imorgon, men som pappa sa: "Vi slapp ju betala inträde ivf!"
Vi har lyckats få i oss vidriga kroppkakor, och jag lyckades glömma min jacka på samma restaurang, suck.

Just nu sitter jag och pluggar, dricker champagne och ser på hockeyn (HEJA SVERIGE!!). Snart dags för en dusch dock, ikväll blir det tre-rätters här på hotellet. Maten igår var verkligen grymt god, med all rätt kanske eftersom hotellet är känt för sin goda mat.


Jag måste också tillägga att jag är mycket stolt över min underbara klass, som lyckades ta hem Hästiaden i år igen - trots min frånvaro.. Imponerande! haha ;D  Bra betyg till B-klassen också, som spöade NV för första gången!


Ja må han leva, ja må han leva..

GRATTIS PAPPA PÅ 50-ÅRSDAGEN!

Dagen till ära blir det en mini-semesterresa till Öland, med hemkomst på fredag :) Det blir nog trevligt, vi ska åka och hälsa på Arabesque bla, och bestämma om hennes framtid.

Jag vill bara uppmana mina kära vänner i klass 06C att utklassa de andra värdelösa klasserna på Hästiaden imorgon, vi kan ju inte låta vår segertrend försvinna!  Så, rid som fan, och gör riktigt bra ifrån er!

Måndagsbarn

Så var det måndag, och helgen har varit trevlig!

Lördagen var rolig, och tillbringades i sällskap med Vickan och Rickard & Co. Grillning och hockey stod på schemat, och Inger hade köpt en mammut. Ärligt talat, en flintastek på 1.6 kg kan inte vara något annat!

Många timmar och tusentals internskämt senare körde jag Vickan och Rickard till parken, för att sen åka hem och plugga. Det gick sådär, haha.

Igår fyllde farfar år, så GRATTIS!
Firades med restaurangbesök, och sedan var det bara att köra ner till Halmstad igen - rida Covergirl, rida Ofelia och ta hand om Olle. Covergirl var fin som vanligt, ivf efter ett tag, och Ofelanpelan var också en pärla :) Kvällen var lugn, mest plugg som vanligt, suck.

Idag har jag inte gjort så många knop, pluggat lite och varit och klippt mig. Och nu är det dags för plugg igen, underbart när man har en bärbar dator med bärbart internet = sitta ute i solen.

Man mår som man förtjänar..

haha, utgången igår var väldigt impulsiv, och grymt kul!
Jag, Mina och Lisa var det från början, och sen lyckades vi övertala Anna också, trots plugg och en tidig dag på Fjellare idag... :D På bussen träffade vi Amanda, Eve, Johan, Joel & co, alltid roligt med mera folk!

Mina fick vi leda till busshållsplatsen vid halv 1-snåret, och så fick hennes kära pojkvän möta upp henne senare, haha.
 Kul var det ivf, och när man druttlade i säng vid halv 4-snåret så hade man både ont i fötterna och en början till huvudvärk.

Idag mår man väl som man förtjänar, men jag har ärligt talat inte tid att vara bakfull idag. Nu ska jag springa ner och köpa lite frallor, sen cykla till Olle och fixa honom, sen cykla till Ofelia och rida och greja med henne, och sen har jag lovat Anna att hälsa på nere på Fjellare. Och sen ska jag köra hem. Och så ska jag plugga också. suck.

Frreaky friday

Alltså, jag älskar verkligen, verkligen fredagar. Speciellt den här fredagen, när man är heelt ledig!

Jag kravlade mig precis ur sängen, och sitter nu med en god kopp te och en nybakt fralla från bageriet. Ett perfekt sätt att avnjuta en sovmorgon.

Om circus en timme åker jag och Maja in till Strawtown, och det ska bli skönt att bara strosa på stan, och glömma allt vad skola heter för en stund.

Senare under dagen blir det att ta hand om Lollos krake (jag är faktiskt lite avundsjuk över att du är på Kreta, jag ångrar att jag inte hakade på), och sen blir det att åka till Ofelia. Och sen plugg såklart.

Haha, igår bestämde jag och Elin oss för att vi ska åka utomlands. En sån där härlig spontanresa, som man bokar dagen innan.
Frågan är bara om jag vågar åka med Elin. Hon är kvinnan som inte har några begränsningar, och som dessutom inte har så stor koll på saker. Och som pratar oavbrutet hela tiden. haha. Men Elin, du vet att jag älskar dig ändå!

För vi ska ta studenten, för vi ska...

Woho, studentmössorna har kommit!

Nu börjar det verkligen brännas, och det är klart sorgligt att hela klassen splittras, och att man knappt kommer ses nåt mer, men fan vad skönt det ska bli att ta studenten.
Men oj vad man kommer sakna alla. Idag har vi planerat in en massa saker som hela klassen ska göra tillsammans, bl a femkamp och kanotpaddling + camping (dvs dricka öl, haha). Studenten blir nog både tårar och skratt, och fram tills dess får vi försöka ha så roligt vi bara kan!


Imorgon är vi lediga hela dagen (eller ja, jag och Maja är, haha), så ikväll får det nog bli pizza. Och kanske en cider eller två till. Eller fem. haha.
Imorgon blir det halmstad centrum, på jakt efter balskor och annat trevligt som kan tänkas finnas. :) Eventuellt (förhoppningsvis) blir det utgång imorgon, och på lördag är det nog ferre hos grannen. Ivf om någon får som han vill, hahaha.
Och den här helgen tänker jag inte köra.





genvägar är ofta senvägar..

ännu en genväg som blev en senväg. Närmare bestämt en snabbvisit som blev en långvisit.
Trevligt var det, och jag tackar majas mamma Karin för det goda fikat!

Dags att plugga ett sista ryck innan det blir sängen...


Life is a bitch and then you die.

Efter gårdagens tokritt på ponnyn (som för övrigt var HELT oplanerad) så måste jag erkänna att jag faktiskt har lite träningsvärk. Frågan är väl hur eftertänksam man är, när man medveten om att ponnyn blir skogstokig av att vila länge, ger sig ut på första rundan efter vilan - barbacka i naturreservatet. Bra idé Johanna!
När jag fick stopp på henne efter ungefär en kvart, insåg jag att det nog var bäst att rida hem. Kramp i magen efter att ha garvat så jag knappt höll mig kvar, och kramp i benen efter att ha försökt klämma mig fast så gott det gick, resulterade i träningsvärk idag. haha, aja, det var faktiskt ganska kul ändå.Och Ofelia var lyckligare än någonsin!

Idag har jag en mördande huvudvärk, och försöker få lite gjort här hemma. Engelskan avklarad för dagen, men naturkunskapsprov + inlämning imorgon gör att jag nog får sitta vid burken resten av dagen ändå. För att inte tala om mitt PA, som ger mig lite ångest och mardrömmar. Nåväl, det löser sig alltid!
Spotify underlättar dagen!

Eftersom jag inte kommer ha tid att sticka till gymmet idag heller, får jag väl masa min blekfeta kropp mot cykeln och cykla de fyra kilometrarna till stallet. Not a big deal, men kanske man bränner någon mer kalori än när man bara trycker på gasen....

Jag drömde verkligen om att åka snowboard i natt. Jag vaknade mitt i natten, när jag gjorde ett vackert magplask i lössnön, och funderade på om det är kroppens sätt att säga att jag gillar vintern bättre än sommaren. Fundersam kliade jag på ett myggbett och somnade om.




 


..

Jag behövde inte vänta så länge på att undra vilket min tankspriddhets nästa offer skulle vara. Svar: en av reflexpinnarna vid stallet. RIP, tur att det inte blev nåt märke på bilen :)


Men, bra som man är har jag helt klart kompenserat det lilla missödet, och dagens goda gärning var nog när jag köpte en maj-blomma av tre förväntansfulla pojkar idag. Än finns det hopp om att hamna i himmlen!

O ljuvliga dag!

Idag har det inte gjorts så många knop, vilket har varit ljuvligt.
Lyxade till det med frallor från bageriet till frukost, och sedan åkte jag en runda till stallet innan skolan började.

Kom nyss hem från stan, varav en studentklänning och ett par byxor är inhandlade - välbehövligt och mycket uppskattat!
En glass råkade slinka ner dessutom, och jag lyckades t om hitta ett glasögonfodral som passade mina solbrills. Kanske man vågar köpa ett par fina nu, när risken för att sitta sönder dom minskar? 
Iofs lär jag inte komma ihåg att lägga i dom i fodralet ändå, så mina H&M-brillor får nog hänga med ett tag till trots allt.

Kvällens upplägg är:

* Stallet - rida Ofelia och fixa lite.
* Plugga
* Laga mat
* Plugga
* Duscha
* Plugga
* Städa rummet
* Plugga
* Powernap
* Plugga


Eventuellt måste jag sanera badrummet också, eftersom jag råkade översvämma det igår.. Det var inte meningen, hur skulle jag kunna veta att duschkabinen inte stängdes ordentligt, och att det sprutade vatten ut över hela golvet?
I ofs var jag ju i badrummet under tiden.
Och jag upptäckte det verkligen inte förrän jag tog ett steg åt höger och det plaskade till.

Nåväl, än har min tankspriddhet inte skördat sitt sista offer... Vad kommer näst?

Delikatess

Just nu sitter jag och intar en delikatess-lunch bestående av överkokta nudlar och ketchup. Och ja, det är äckligt. 

Insåg precis att om jag inte cyklade för 2 minuter sen så kommer jag att komma försent, och det är ju alltid en bra början på veckan efter ett lov, härligt!

Mitt rum är kaotiskt som vanligt, och hela lägenheten är äckligt ostädad. Jag har verkligen inte lust med 3 timmars engelska C nu på eftermiddagen, och Maja var inte på mitt förslag att skolka och åka in till stan, dricka latte och strosa. Och eventuellt handla lite :) Så nu får man väl vara duktig och bege sig till skolan ändå.

Gårdagen var verkligen oproduktiv, och lite stressad inser jag att mitt knappt påbörjade PA ska vara inlämnat nästa vecka. you go girl!


mystiskt..

Hur kan ett par strumpor och en tröja bli till 5 maskintvättar?
Jag tvättade upp allt (nästan ivf) innan jag åkte till Egypten, men det har nog varit full förökning i tvättpåsen veckan jag varit borta. Suck.
Och inte går det bra att plugga heller, orden i word vill inte bli flera, och min hjärna har tagit paus. Igen.

Solen börjar i vart fall titta fram, och man kan inte annat än att få lite vår/sommarkänslor. Flytet verkar vara som vanligt, ingen vinst på tian-lotten och studiemotivationen på topp. Vad som behövs är en spark i häcken, och i avsaknad av annat folk här i lägenheten får jag göra det så gott jag kan på egen hand.

Over, and out.


Var ska vi sova inatt -
jag har en skamlig idé
Var ska vi sova inatt -
Ja du kan väl följa med
Om du vill leka tafatt -
Låt oss få det på det klara
För jag vill ju bara få dig härifrån

Söndag

100-årsfesten igår var mycket lyckat! Tack Niklas & Co för en grym kväll :D
Första fyllekörningen för min del, vilket var ok ändå. De flesta trodde jag var full i vilket fall som helst, haha.

Jag, som alltid ute i god tid, trodde att hela kalaset började vid 7, vilket ledde till att jag fick lite bråttom när jag insåg att det började vid 6.
Panikrush i stallet, en dusch på 2 minuter och en kvart senare fick turbon visa vad den gick för när jag susade hem till Karro. Som vanligt var hon ändå inte klar, och när vi kom hem till Emma och Adrian var inte Emma klar heller, haha.
Men, fint folk kommer alltid sent!

Under kvällen hände det en massa kul grejer, men det mest solklara är ändå Karro, som alltid! Jag älskar dig bruden, det vet du, hahaha.

'Åh, jag tar på ditt dimljus Johanna'

hahaha.

Det var sådär lagom kul att ha utsläppet av alla hästarna i morse, men det gick ju det också. Nu ska jag snart tillbaka till stallet igen och luncha, rida Ofelia och sen måste jag åka och handla. Lite irriterat konstaterade jag att jag inte hade någon mat alls i morse, haha.


Annars blir nog dagen lugn, mest plugg och lite städning I suppose. Och så ska jag bränna klart min skiva, med klassiker som bl a 'Bakom mina solglasögon', vilket gör att man lite smått längtar till Sigges i sommar. Och så är man inte ens hemma på premiären, illa!


Ber om ursäkt för den här romanen, har visst tappat all känsla för text och längden av intressant material, haha.


home, sweet home!

Nu har jag varit hemma från landet med de fantastiska pyramiderna (som vi dessvärre inte såg, inte ens från planet), och det har jag varit i mer än ett dygn. Tiden går fantastiskt fort.

08.15 var det uppstigning, familjen hade vaknat vilket innebar att en lugn sovmorgon inte var att tänka på. Ipod försökte kväva mig hela natten genom att sova på mitt ansikte, och frågan om han saknat mig och ville vara nära - eller om han tyckte det var hemskt att jag kom hem, hänger fortfarande i luften.

Min kära vän Victoria är dessvärre inte lika morgonpigg som jag (hahahaaha), och efter ett antal telefonsamtal och sms bestämde jag mig för att väntan varit för lång. 1 minuts körning och 2 minuters tutande senare sov hon inte längre :) Göstas Konditori var nästa anhalt, och frukosten intogs under gediget skvaller och utan några större missöden.

SnickarNicke hade otur att vara på gården och snickra i min lägenhet, och när stackarn rivit i sitt hår av förtvivlan bestämde vi oss för att lämna honom i fred.

6 timmar och 16 mil senare hade jag varit i Halmstad, fixat med pållan, letat reda på min 'borttappade' plånbok, åkt hem igen och dessutom varit nära att köra i diket 3 gånger. Duktigt!

Kvällsmat blev det på Edwin's, vilket var sjukligt mättande.

Imorgon är det 100-årsfest, och förkrök blir med min älskade Karro, aka Larsa & co. Höga förväntningar på aftonen!

egypt!

Sa har jag och lilla mamma hamnat i egypten. Torsdag morgon bar det av, och mamma kanner sig sa trygg nar jag kor bil att hon t om somnade! woho.
Flygresan gick bra, forutom att min kara lilla mamma rakade tappa en massa skrap pa kvinnan som satt bredvid. Denna kvinna = tillhorande man visade sig bo pa samma hotell, och ar dessutom dom vi umgas med har nere. hahaha.

Forsta rummet var en katastrof. Vi som bestallt ett liitet dubbelrum med balkong fick en hel lagenhet. Utan balkong.
Som dessutom inte lag pa hotellomradet.
Dar fick aven vara kara vanner fran flygplanet en lagenhet, dubbel sa stor som var, och vi gick i gemensam trupp och klagade. Numera har vi ett liitet dubbelrum, med balkong, och utsikt over lagunen. Ibland ar mor min driftig!

Det har hant ett antal intressanta saker under dessa fyra dagar vi varit har, och jag har overlevt ett antal olika fallor, uppbygda av min nagot paranoida mamma (hon tyckte inte riiktigt om laget och ytterdorren pa forsta lagenheten, och var livradd for brottslingar av alla de slag), vi har ocksa overlevt vattenpipan, aven om mamma fick kroniska halsskador, och vi klarade t om snorklingen. Fast mamma hoppade ratt in i korallrevet och fick ett allvarligt skrapsar pa knat. Guiden ville amputera. Men hon lyckades varken drunkna eller bli uppaten av en haj!

Vadret ar kanon, maten ar bra och alla vill gifta sig med mig. Snacka om egoboost!
Mamma har gift bort mig for 1 miljon kameler, och ytterligare en har friat. Idag blev det nastan ett allvarligt slagsmal pa restaurangen, haha. Jag tror dom har gatt en charmkurs innan dom fick borja har.
Dock ar Apollo-guiderna mycket snyggare, haha.

Idag fick vi prova en valdigt vacker utstyrsel, om ni tanker er ruggiga paskkarringar pa arabiskt vis har ni nog ungefar forstatt hur vi sag ut! Och mamma ville inte ha dom, jag kan inte forsta detta....

Nu ska vi hamta bilderna som vi framkallat fran snorklingen, 

to be continued................................. 

Söndag

Woho! Så blev det party igår ivf. Det som skulle blivit enbart förkrök blev fullkrök hemma hos Andreas N, vilket var riktigt roligt! Det var fullt ös i princip från att vi kom dit, och dom flesta blev kanonfulla, hahaha.
Det var jag, Iaa, Andreas, Marcus, Martin, Mikael, Niklas&Frida samt Villiam&Linnea, och trots att vi inte var så många var det fullt gung och allsång på dansgolvet :D

Idag har det varit folk och provridit Ofelia, och hon skötte sig super, som den pärla hon är :) Resultat får vi innan torsdag, då jag och mor åker till EGYPTEN, vilket ska bli så skönt!



Något som får representera kvällen igår. :)

Ska vi gå hem till dig eller hem till mig
eller var och en hem till sitt
ska vi göra som dom andra och ängna oss åt varandra
eller ska var och en sköta sitt

Betyder glansen i ditt öga att du trånar och längtar,
eller är den ett rop efter ömhet
kanske är den helt enkelt en hinna av rädsla
av ensamhet och av trötthet,

ska vi gå hem till dig eller hem till mig
eller var och en hem till sitt
vill du att vi går gemensamt
eller vill du gå ensamt
tala om vilka planer du smitt.

kan vi inte försöka att strunta i dom andra
måste allting vara så förfärligt besvärligt
om du tar det som det kommer
kanske vi hittar varandra utan onödiga löften om kärlek

ska vi gå hem till dig eller hem till mig
eller var och en hem till sitt
ska vi göra som dom andra och ängna oss åt varandra
eller ska var och en sköta sitt

du tycker om mig nu men tycker du om mig sen?
när morronens obarmhärtiga ljus avslöjar alla detaljer
jag tycker om dig nu men tycker jag om dig sen
när natten har gått nyfikenheten är stillad
och man letar efter nånting att säga

ska vi gå hem till dig eller hem till mig
eller var och en hem till sitt
ska vi göra som dom andra och ägna oss åt varandra
eller ska var och en, sköta sitt

Ska vi gå hem till dig, eller hem till mig
eller var och en hem till sitt
vill du att vi går gemensamt
eller vill du gå ensamt?
Tala om vilka planer du smitt



VI VANN ÖVER VRETA

Jag kan bara säga att det har varit två fruktansvärt roliga dagar, där det har hänt saker hela tiden. Vi har ridit såklart, både hoppning och dressyr, och rent allmänt har det varit väldigt flummigt.

Allt började kl. 07.15 i torsdags, då bussresan började. Redan när vi insåg vilken liten buss vi skulle åka i förstod vi att vi aldrig skulle få plats med alla saker vi hade med oss. Och mycket riktigt var det på håååret att vi + packning kom in i bilen - men det gick!
Sen brummade vi iväg uppåt landet i 4 ½ timme, och då tillbringade vi tiden med att skriva kampsånger, sova, sjunga och gunga bussen samt ett antal kissepauser.
När vi kom fram fick vi utdelat hästar, och käkade lunch.
När vi hade ridit dressyren så käkade vi lite mera, sen åkte vi på sightseeing. Först åkte vi till Anders (Chaufför) och Malins (ridlärare) gemensamma boende, där Malin förskräckt utbrast 'Herregud, det är musskit på madrassen! OCH NÅGON HAR OLLAT MITT FÖNSTER!!'

När vi gungat bussen till alla omkringstående barns stora förtjusning så gled vi vidare på jakt efter täcke och kudde till våra kära vuxna medlemmar. Det gick sådär.

På kvällen blev det lekar med Vreta, och givetvis vann mitt lag :) Efter det blev det pizza, och sen ballade hela klassen ur på Sanning och Konsekvens under kvällen. Vreta fick sin skolsal något förändrad efter konsekvensen, och fick reda på väldigt mycket om varandra under Sanningen! 
Efter det hade Elin en sagostund som inte gick så värst bra. Den handlade om den lille pojken Axel och hans Guldfisk men på något sätt blev det om en kines som satte på sin syster. Jag vet inte riktigt hur vi kom dit dock, hahaha.

Idag var hoppningen (och frukost) det första på schemat, och efter att ha byggt en skum bana så red vi, och Plönninge vann överlägset!

Summa summarum vann Plönninge alltihopa, för första gången på 4 år, och Vreta kommer nog bli aningens irriterade när dom upptäcker alla små finurliga saker vi ändrat på i deras sal :)

Övrigt som vi lärt oss under denna resa:

* Malin Arkå är lite lost
* Elin är totalt lost
* Sanna är inte alltid sugen
* Anders är inte så jättebra på att köra buss
* Det finns McDonald's även norr om Jönköping!!
* Mina blir väldigt bra på kort
* Amanda passar i en rått-fläta
* Plönninges tävlings-pikéer ÄR fula
* Ridlärar-Malin är mörkrädd och rädd för att folk ska olla hennes fönster
* Det går att gunga en buss väldigt mycket
* Alla mackar i Sverige har bara en toalett.

Onsdag

SOLEN har äntligen hittat till Halland! 15 grader, klarblå himmel och strålande sol var det idag, underbart!

Idag har vi skrivit Svenska B Nationella, vilket faktiskt gick bra. Får jag inte mvg blir jag sur, haha.  Som i alla andra ämnen :P Och jag har räknat ut mitt snittbetyg också, och det är inte alls roligt!
Suck, redan  betygsångest, och det är två månader till studenten.

Ofelia har verkligen gått hur bra som helst de senaste dagarna, så imorgon och på fredag får hon vila när vi är på Vreta för utbytestävlingen :)

Plönninge har aldrig vunnit mot Vreta, men imorgon och på fredag är det dags! Det är många duktiga ryttare med, så det ska nog gå kanon ^^

RSS 2.0