vitt

Så var det ännu en lördag :)
Ikväll lutar det åt Backyard Babies på parken, annars har väl helgen varit lugn hittills.

Igår bokade jag uppskrivning, och uppkörning för körkortet! :D Så snart gott folk, så får ni se upp på vägarna!
Efter det gick jag och Vickan loss i Halmstad, vilket för mig resulterade i ett par nya skor, ett par nya byxor och en vårjacka. Me like, äntligen är jag ute i god tid, haha.
Mot alla odds köpte jag faktiskt en bikini i torsdags också, jag som aldrig brukar hitta någon som passar!

Andreas är i england och tävlar denna helgen, och även om jag inte riktigt förstår mig på honom alltid, så håller jag tummar och tår för att det ska gå riktigt bra idag!
Så får vi väl se hur det blir med allt...


"De höga klackarna uppfanns av en kvinna som blev kysst på pannan."

- Christopher Morley

korallrött

Nu har Idun fått en ny vän!
Det är en svart slöjstjärt med google-eyes, och han heter Hades :)
Än så länge verkar de trivas bra ihop, och i helgen får de flytta in i ett större akvarie.

Första dagen på mitt sportlov har bestått av lektionskörning, på Halmstad Trafikskola. Det gick helt ok, och förhoppningsvis kommer jag kunna göra min 'provuppkörning' på fredag, och om den går bra så får jag boka min riktiga uppkörning + uppskrivning :)

Annars har dagen förflutit lugnt, och ikväll kommer nog Mina över på lite movie.
Trävligt!


turkos

Så är man tillbaka i lägenheten igen, efter en helg spenderad med min man, fosterbarnen och lite annat folk :)
Helgen har varit... spännande. haha. Nä, den har faktiskt varit jätterolig. Idag var det mest jakt, rävjakt, och igår var det mest med rallybilen :)  Men lite mys har man ju klart hunnit med också...  :)




Nu måste jag dock berätta en tråkig nyhet. Torkel är död :(

Han har varit lite hängig den senaste veckan, och idag var han stendöd, min stackars lilla fisk.



R.I.P TORKEL

rosa

Så var intensivveckan över. Lite tråkigt faktiskt, jag har haft jätteroligt denna veckan! :D

Igår red jag Covergirl, men både hon och jag hade träningsvärk och var trötta, så resultatet var väl inte lysande direkt ;) Men som Sjaunja sa; hon har varit så himla fin hela veckan, så hon är förlåten!
Efter det fick jag rida Karess, barbacka, och det var... intressant.. hahaha.
Hon bockade några gånger i början, och sen fick hon nåt ryck i mitten av lektionen, men sen var hon lugn. Eller ja, lugn och lugn, tempot var det ju inget fel på, haha.

Mina:  Johanna, gick det bra på Karess?
Jag: Jodå, det gick bra. Och fort. Jävligt fort.

Hanna bjöd på tårta igår också, tur för henne att hon hade två med sig eftersom hon ramlade av Kick Off igår igen, haha. En riktigt prydlig liten bula på kinden!

Idag har det varit ganska lugnt.
Jag fick inte rida Covergirl igen (grr), utan fick rida Chitroon, och det gick väl helt ok. Ett fullblod som gått på galoppbanan hela sitt liv, och som jag har fattat det precis börjat bli riden vanligt. Han var trevlig genom hela passet, men det var tråkigt att man fick avsluta en bra vecka på en häst som man inte kan göra några rörelser på, mer än skänkelvikning :P

Efter lunch (där vi fick våfflor, heja mattanterna säger jag bara!) så tömkörde jag och Mina Rasmus.
Vi fick hjälp av Jöns-Olof, och han är verkligen grym på att tömköra! Alfons var hur fin som helst, och han var grym med Rasmus också.

Fast det roligaste idag var ändå när Elin fick en fågelskit på armen i ridhuset. hahaha. Efter denna veckan är man ju lite trött dessutom, så vi skrattade i säkert 10 minuter, hahaha.

Nu har jag städat mitt rum + vardagsrummet, lagat mat och ska sätta mig och kolla på Ice Age, sen är det sändningar från Göteborg Horseshow vid 10 ikväll :)

jisses vad mycket häst!

lila

Jag trodde jag var död i måndags. Jag trodde fel. Nu är jag död. Jag orkar allvarligt talat ingenting, haha. Jag trodde inte att jag var SÅHÄR otränad ivf, haha.

Igår red jag Covergirl, och hon var hur fin som helst! Det var första gången jag red på kandar, och andra gången hon gick med kandar, och det gick så jävla bra. Förlåt, kära svenskar, jag vet hur illa det är att skryta i detta land, men jag måste säga det igen - det gick så jävla bra!
Sjaunja var jättejättenöjd med oss, och allting var bara kanon. Jag kommer leva på detta hur länge som helst, hahaha.

Idag red jag Covergirl igen, hoppning denna gången, och det gick också bra :) Hon var lite stel i början, men det värmde ur sen, så jag gissar att det var träningsvärk sedan igår. Hoppningen gick bra, och det var jätteroligt att rida omhoppningssvängar i full fart alá ponnystyle :D
Jag fick rida Chrick idag också, en jättefräck häst som gått Intermediere med Tinne Wilhelmsson.
Inte jättesvåra övningar, därför blev det lite tråkigt eftersom att han gjorde allting perfekt, men han är nog häftig att rida lite svårare skolor på..

Imorgon blir det förhoppningsvis dressyr på Covergirl igen (jag vet att jag tjatar om henne hela tiden, men god I love her), och mera mockning såklart. Mindre kul med mockningen dock.

HAHA, Elin ramlade av idag, så nu blir det mera tårta!
Anna bjöd på tårta idag, och sen ska Erika och Hanna bjuda också. We like, ramla av mera!

gult

Just nu är jag döende. På riktigt. Vi var några från klassen som var och spelade bandy och fotboll i Haverdalshallen idag, och det var riktigt kul, men fruktansvärt tröttsamt, haha.

Intensivveckan har börjat, och den verkar ändå bli helt ok :) Red Covergirl idag (för ovanlighets skull), och hon hade nåt ryck i början, men i slutet var hon fin. Sen skulle jag rida Diggiloo, men han var superhalt höger bak, så det blev inget av med det, stackaren.

Helgen har varit kanon!
Fredagkväll var vi hemma hos Anna, och det var hur kul som helst. Det måste vi absolut göra om, även om vissa delar av kvällen kanske kan uteslutas, hahaha.
Lördagen var det hemfärd, och tillbringades i Vimmelstorp, med god mat och trevligt sällskap. Roligt att lära känna lite nytt folk! :D
Söndagen var fullproppad med saker, och ändå hann vi inte med allt. Men mys blev det på kvällen ivf :)

Redan känner man sig ensam, drygt att det är nästan en hel vecka kvar med. Men den som väntar på nåt gott :)





grönt

haha, jag måste bara berätta om en söt sak som hände innan. (och ja, jag misslyckades med att lägga mig tidigt idag)

Jag hade ju vari tinne i stan och kört, och när jag hoppar av från bussen går jag förbi dagiset. Ute på dagis'gården' är det en massa barn som springer omkring, och rätt vad det är så hör jag:

'kolla kolla, där är ju Johanna!'

eftersom att jag inte känner några dagisbarn fortsätter jag att gå.

'JOHANNA, JOHANNA!!'

jag vänder mig om, och inser att 25 dagisbarn såringer efter mig. Jag går fortare.

'MEN JOHAANNAAA!'

Vid det här laget har jag hunnit till korsningen, alltså där staketet slutar. När jag vänder mig om står alla barnen och vinkar åt mig, med sina små ansikten upptryckta i staketet.
Jag ser mig förvirrat om - inte en människa i sikte.
Jag vinkar försiktigt mot barnen, och jubel utbryter.

Frågande undrar jag:
Hur vet dom mitt namn?
Hur känner dom igen mig?

haha, söta var dom ivf.

gult

Denna underbara dag har varit ganska lugn.

Började dagen med att nästan missa bussen som skulle ta mig in till staden så jag kunde köra lektion. Lektionen i sig gick inte heller så värst bra, det var mest misslyckat. Men skam den som ger sig!
Min kära körlärare tror ivf att jag kan göra en testuppkörning om typ 4-5 lektioner, så det var ju alltid nåt, har typ 5 moment kvar att göra.
Klarade ivf en del till av teoridelen idag, så det var ju skönt det ivf. :)

Imorgon ska vi ha engelska c hela förmiddagen - första lektionen film, andra lektionen teaparty med te och kakor. Me like!

Nästa vecka är det intensivvecka som gäller, dvs stall från 8.15 - 16.10. Ska bli riktigt roligt faktiskt, bara man får lite vetiga hästar att rida!



Eftersom jag inte väntar mig nåt besök ikväll ändå blir det nog sängen tidigt. Jag och Hanna ska ut o gå med Ipod vid 8 - sen stupar jag nog i säng, och innan dess ska jag försöka skriva två engelska uppsatser. Boring, men nödvändigt.

Juste, och baka en kaka till the teaparty imorgon :)


orange

tisdag, tisdag, och jag har hela dagen trott att det är onsdag, haha.

Idag har vi haft stallet heela dagen, och nu är jag trött. Efter lunch red jag Covergirl, och hade jag letat häst nu så vet jag ju vilken jag hade försökt få köpa..
Senare hoppade jag 1.20 på Dirigent, och det kändes JÄTTEstort, även om jag hoppat 15 cm högre på Ofelia, som är typ 20 cm lägre, haha.
Efter det hade jag rodeo på Fairytale, men efter många svordomar och en kvarts longerande i full fräs så var hon riktigt skaplig att rida :)

Haha, eftersom vi var ensamma i stallet idag så hade vi ju alla stall att mocka, halma och hösilera.
När vi var uppe på logen (jag, elin, hanna bh-lös, hanna hopplös, sofie, elina mfl) så skulle Elin flytta över Tarbaan till en annan box. Helt plötsligt kommer Emma (stallchefsliknande person) och säger: Men är inte det där fel box?
Elin, i tron att det är hanna hopplös som säger det, skriker tillbaka: HÅLL KÄFTEN!!

Hahaha, Elins min när hon insåg att det inte var Hanna var obetalbar. hahaha


En annan kul sak är att Elin undrade om jag vill rida hennes häst nån gång i veckan :) Så som det är nu ska jag rida Livia, Raffe och eventuellt Diggiloo i veckorna. Jag rider mer utan häst än när jag hade en egen, haha.

Imorgon ska jag köra lektion igen, 08.15, så det blir nog ganska tidig läggdags ikväll...


För övrigt kan jag ju lista de saker Ipod har förstört idag;

* En styck bok, numera utspridd över hela mitt rum
* En Petflaska
* Ett par strumpor
* Min matta
* Ett knäskydd

He's a devil in disguise..


Pengar är som gödsel - till ingen nytta om de inte sprids


klarblått

Igår åkte jag och mor till Ullared, där vi hittade både det ena och det andra. Bl a födelsedagspresenter till Niklas och Lollo, en pilatesboll och lite annat skit :) 

Efter Ullared var ju tanken att det skulle bli en lugn och mysig hemmakväll, men eftersom vissa personer super som 14-åringar och däckar framåt 6-tiden på kvällen så blev det inget av.
Något irriterad ringde jag till Vickan och Lollo istället, så åkte vi till Parken. Rasmus och David var där, och även Iaa och Emelie efter mycket om och men ;) Så småningom joinade Bella också. Lyckad kväll mot alla odds!

Åker tillbaka till skolan ikväll, vi får väl se hur det blir med allting.


Home sweet home

Så har man lyckats ta sig hem till Småland igen :)

Riktigt slapp dag idag, endast en lektion (där jag iofs gjorde två prov men..), och den var inte förrän 10.10 dessutom :)

Igår kom pojkarna ner, så då gjorde vi mat, kollade på film och åt glass, varma hallon och chokladsås. Yum!
Ipod fick leka med Bamse, och Ipod var försiktig som vanligt... Ett tag såg det ut som sumobrottning, men så småningom kom Bamse igång också :)


Jag har lämnat över ansvaret för mina fiskar på Lisa, och jag vet inte om jag bittert kommer få ångra detta, eller om hon faktiskt kommer få fortsätta leva :)

Ikväll ska jag och mor ha myskväll, bror min är på bio och pappa är fortfarande i Panama, så det blir mat, Let's Dance och lite vin. Mys!


tips från coachen

Dagens tips: Rasta inte hunden i pyjamasshorts när det är snö ute. Allvarliga förfrysningsskador kan uppstå.


Skål på det, och godnatt.


från 19 till 90 på en timme..

Idag har jag ridit  stallets största häst, Aktör. Det gick åt helvete.

Det började dåligt, för först skulle jag rida Faustino. Tror ni jag får tag på hästkräket i hagen? Svar: Nej.
Sen gick det ännu sämre. Jag gick in i ridhuset, sa till Sjaunja att jag inte får fatt i hästfan, och hon ler pillimariskt och säger: 'Men Elin kom ju inte - rid Aktör :)'

Ännu en häst som INTE vill komma i hagen. Wieho!
Efter mycket om och men fick jag in honom ivf, och när jag då skulle göra iordning honom stampar han mig på foten. Han är 182 cm hög, och väger 756 kilo. Det gjorde ont.
Nåväl, jag tar ner honom till ridhuset, hoppar upp och börjar skritta. Allting känns ok, ända tills vi ska galoppera.
TJOHO, säger Aktör och drar iväg i världens galopp, med mig slängandes som en liten trasa i tyglarna (tänk er Mulle och Molly in action). Ungefär här började det gå åt helvete på riktigt.
Resten av lektionen bestod av kast höger-vänster för livsfarliga sockerbitar, eller otäcka ljud utifrån, eller varför inte bli livrädd för sin egen skugga?
Galoppen utfördes i ett mycket högt tempo, där älskade Aktör flikade in både en och femton sparkar. Inte så kul när man redan sitter 2 meter ovanför marken, haha. Dessutom drog han min rygg sned när han fick nåt sepedamp pga sockerbitarna. Tack Aktör, men jag kan inte ligga ner.

Aja. Efter lektionen hade jag, Peppe och Sjaunja betygsnack, och det var ju skönt att höra att man ligger på mvg, alltid något. Men nästa vecka vill jag rida en välskolad häst, i LAGOM storlek!! (typ CoverGirl, haha)


Just nu saknar jag bara världens mysigaste, en massage hade ju inte gjort ont... (please, uppfatta hinten babe)


Det finns dom som kan som en riktig man!

Min son har blivit en man!

Idag har Ipod, 8 månader, lyft på benet för första gången! Det var mot en grästuva, och det var i Harplinge.
Än är hoppet inte ute!


and the weekend's over

Så var man nere på skolan igen, och helgen är över :)

I fredags var det sextema på Mårtenssons som sagt, och jag vann verkligen en dildo till Maja. hahaha, så klockrent! Det var lätt kvällens höjdpunkt! I övrigt var kvällen helt underbart rolig, och det var verkligen kul att träffa en massa gammalt plönningefolk, och även en del hemifrån!

På lördagen bar det iväg hemåt, för att sedan göra sig i ordning inför Björn Rosenström på kvällen. Förkrök (efter mycket om och men) i Vimmelstorp, och kvällen avslutades där också :)
Rosenström var grrrym, men det var stört packat med folk, och oäändligt långa köer i baren. Mycket folk hann man träffa där också, och en del var det jättelängesen man såg, så det var ju inte fel :)

Idag har jag och mor varit och tittat när Ofelia tävlade. Lollo, tjejen som lånar henne, red jätteprydligt och fick två felfria rundor. Ofelia älskade det, hon tycker om att få komma ut på banorna igen :D Sen att en annan är sentimental som en gris och börjar lipa när hon rider ärevarv är ju en annan sak, haha. Min pärla.
När tävlingen var över åkte vi och hälsade på i Hamra, och där var vi kvar ett bra tag (våfflor och glass, yummie) och sedan när vi kom hem packade vi om bilen, och sedan bar det av ner till Halmstad.

Ipod är med ner denna veckan, så nu är det full rulle i huset! Jag funderar allvarligt på att ställa mina älskade fiskar på ett säkrare ställe....


'Aliquando et insanire iucundum est.'
- Ibland är det skönt att få vara galen.

RSS 2.0